“Zuurvleesbroodjes en roomboterkorstdeegdekselvlaai”

Fred Paulissen is in 1981 samen met zijn vrouw Marleen begonnen met een bakkerij in Maastricht. De zaak “‘t Bakhoes” liep goed en al snel volgde een tweede vestiging. Fred stond in de ene zaak en Marleen in de andere. In 2001 werd in Stein de derde vestiging geopend. Zoon Luc trad in 2002 in dienst en een jaar later volgde zoon Tom. Inmiddels is er dus sprake van een echt familiebedrijf!

Vader Fred bedacht dat ze, met de toetreding van zijn 2 zoons, wel moesten uitbreiden en nam een bakker in Maastricht over met een grote productiekeuken. Van daaruit werden de winkels bevoorraad met brood en banket. Tom heeft de vakopleiding brood & banket afgerond en is naast de productie, verantwoordelijk voor de logistiek. Het bedrijf heeft nl. inmiddels 9 vestigingen!

IMG_9090

Luc is verantwoordelijk voor de administratie en vader Fred is verantwoordelijk voor de aansturing van de winkels. Bas vult de directie aan op het gebied van personeel & organisatie. Moeder Marleen heeft gelukkig nog steeds de belangrijkste rol! Zij is de Moeder van de familie en tevens Oma van de 4 kleinkinderen.
De familie Paulissen heeft ruim 75 medewerkers in dienst en dat aantal groeit nog steeds. Naast de meer traditionele winkels gaan ze zich nl. ook steeds meer toeleggen op horeca. Zo krijgt de winkel in het nieuwe winkelcentrum een mooie lunchroom met ca. 30 stoelen in de zaak en maar liefst 56 op het terras.

Paulissen Bakkerijen wil in de toekomst nog meer gaan werken met streekgebonden leveranciers. Luc: “Met ons spelt- en desembrood scoren we erg goed want we merken dat er steeds meer vraag komt naar gezonde producten. Waar ik verder trots op ben zijn onze eigen creaties zoals het zuurvleesbroodje en de rabarbervlaai. Ook de ‘feuilleté’ vlaai, voorzien van een korstdeeg deksel met roomboter, hoort zeker in dat rijtje thuis.”

15 Augustus a.s. gaat Paulissen Bakkerijen, met 8 vaste medewerkers en 4 weekendhulpen, open op de nieuwe plek. “We krijgen een prominente plek in het hart van het mooie winkelcentrum. En daar zijn we behoorlijk trots op!”, aldus Luc.