Tiny Claessens heeft van haar passie haar beroep gemaakt.

Sinds 1993 heeft Tiny een dierenspeciaalzaak in Stein. Haar winkel heeft diverse namen gehad maar sinds 4 jaar heet haar zaak heel herkenbaar “Petshop Stein”.

Met haar Griffon Korthals jachthond met de naam Cadiz, heeft Tiny veel hondenshows gelopen. “Ik ben zelfs Nederlands Kampioen geworden met Cadiz”, zegt Tiny vol trots. Om op dat niveau mee te draaien is veel kennis en ervaring vereist. Tiny heeft met de juiste cursussen, haar kennis verder uitgebreid en kan dat nu in haar winkel in de praktijk brengen. Tiny: “Ik weet veel van huisdieren en geef graag advies op maat voor wat betreft de juiste voeding en verzorging. Klanten komen ook speciaal terug voor dat advies. En daar geniet ik heel erg van”.

Voordat Tiny haar dierenspeciaalzaak begon heeft ze zo’n 15 jaar op de markt gestaan met dierbenodigdheden en een planten- en bloemenkraam. Tiny: “Na enige tijd kon ik een dierenspeciaalzaak overnemen met als bijkomend voordeel dat ik niet meer elke dag alles in en uit hoefde te laden op de markt”.

IMG_0661

Naast haar 3 kinderen en de 5 kleinkinderen is Tiny gek op haar hondje Desy. Speciaal voor haar heeft Tiny de runderworst laten verpakken. “Vroeger verkocht ik die worst onverpakt maar Desy kon daar gewoon niet vanaf blijven.” Betty, de Jack Russell van medewerkster Saskia Peeters, is bijna elke dag aanwezig in de winkel en hoort er dan ook echt bij.

In de winkel verkopen de dames naast allerlei soorten kwaliteitsvoeding voor katten, honden, konijnen, vissen en vogels, ook speeltjes, snacks, manden, halsbandjes, verzorgingsproducten en medicijnen. “Ik verkoop alleen maar producten waar ik zelf volledig achter sta. Het komt vaak voor dat baasjes samen met hun hond langs komen voor advies. Of dat nu gaat om de meest geschikte voeding, het beste verzorgingsproduct of om het best passende jasje”, aldus Tiny Claessens.