Steeds verrassend. Altijd voordelig!

Voordeeldrogist Kruidvat bestaat inmiddels 40 jaar en met ruim 1.000 winkels is het bedrijf marktleider in de health- en beautymarkt in Nederland en België.
Het bedrijf is in 1975 opgericht door de Familie De Rijcke en 8 jaar later openden zij al de 100ste winkel. Nu zijn dat er meer dan 1.000 waarvan 200 in België.

Mirjam Smeets werkt al 32 jaar bij Kruidvat. Haar carrière is op 19 jarige leeftijd begonnen als hulpkracht. Bij Kruidvat is het overigens niet ongebruikelijk om er lang te werken. Mirjam: “In deze vestiging alleen al, werken 3 dames – inclusief ikzelf – al meer dan 25 jaar bij de Kruidvat familie!”. In de winkel in Stein werken in totaal 16 medewerkers waarvan 5 vast en 11 op oproepbasis.

Versie 2

Mirjam: “Ik heb in diverse winkels van Kruidvat gewerkt. Onder andere in Roermond, Maasbracht en Susteren en sinds 3,5 jaar werk ik in Stein. Het openen van een hele nieuwe winkel had ik nog niet eerder meegemaakt, dus daar had ik wel zin in. We hebben hier in Stein een prachtige nieuwe winkel neergezet in een heel erg mooi winkelcentrum”.

Wekelijks verschijnt er een folder met weekaanbiedingen. Hier zijn ook een flink aantal ‘branchevreemde’ producten bij . “Dat maakt het altijd spannend! Hoe krijgen we die producten op een goede plek in de winkel en hoe gaan klanten er op reageren? Op maandagen beginnen we om 07u00 met het inruimen van de folderaanbiedingen. De vulploeg, bestaande uit 7 à 8 personen begint daar op zaterdagavond al mee. Je kunt je voorstellen dat dat elke keer weer een hele klus is”, aldus Mirjam.

“Voor de komende feestdagen hebben we een extra groot assortiment speelgoed en ook een brede variatie in geschenkdozen met verzorgingsproducten. Als je op zoek bent naar een cadeautje dan is hier volop keuze!”, zegt Mirjam terwijl ze ons haar winkel laat zien.

Mirjam woont in Maasbracht samen met haar 2 zoons en een hond. “Mijn oudste zoon zit ook in de Retail en mijn jongste zoon werkt – hoe kan het ook anders als je in Maasbracht woont – op de binnenvaart”.

Op het einde van de rondleiding laat Mirjam ons nog de “jouw extra voordeelkaart” zien. “Klanten sparen voor kortingen en gratis artikelen. Elke Euro is goed voor 1 punt. Er zijn voor klanten met een voordeelkaart ook dagelijks leuke aanbiedingen. De Voordeelkaart is gratis af te halen bij elke vestiging van Kruidvat”.