EENDRACHT, TOEWIJDING, OVERLEG EN SAMENWERKING. KORTWEG: ETOS!

De wieg van Cyrille Meertens stond in het oude winkelcentrum en sinds eind vorig jaar is hij weer helemaal terug! “Ik ben letterlijk opgegroeid in het oude winkelcentrum. Oh, wat heb ik een kattenkwaad uitgehaald hier!”, zegt Cyrille met een twinkeling in zijn ogen.

De ouders van Cyrille hadden een drogisterij die uiteindelijk door zijn broer Roy is overgenomen. Cyrille is in Corio Center Heerlen ‘De Tuinen’ begonnen en toen zijn broer besloten had de luxe parfumerie Pour Vous in Beek te beginnen nam Cyrille de leeggekomen plek in en begon daar zijn eigen Etos.

Schermafbeelding 2016-07-14 om 09.15.22

“Het voelde echt als thuiskomen!”, zegt Cyrille met een enthousiaste smile. Heel veel van de vaste klanten kent Cyrille dan ook bij naam. “Ik werk hier samen met 4 vaste medewerkers en 2 oproepkrachten en geniet er elke dag van”.

Etos bestaat al sinds 1919. In Eindhoven is het allemaal begonnen als winkel voor de medewerkers van Philips. Het bedrijf is uiteindelijk uitgegroeid tot een concern met 500 winkels en meer dan 5.000 medewerkers. De naam Etos staat voor Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking.

Het assortiment van Etos bestaat uit gezondheids-, lichaamsverzorging-, baby- en beauty-producten. Al deze artikelen zijn verkrijgbaar in A-merken maar ook in het goede en voordelige eigen merk. Omdat Etos trots is op haar roots hebben ze het oorspronkelijke logo onlangs weer opnieuw geïntroduceerd.

Cyrille: “Het nieuwe of beter oorspronkelijke logo past beter bij ons. Ik ben blij dat ze hier voor gekozen hebben. Op termijn zal het oude logo helemaal verdwijnen uit het straatbeeld. Natuurlijk krijgen wij de nieuwe huisstijl direct in en op onze nieuwe winkel.”

De verhuizing naar de overkant is een hele operatie. “Wij verkopen 4.500 verschillende artikelen in onze winkel. In een paar dagen tijd pakken we alles in en vervoeren dat per rek naar de nieuwe winkel. Heel spannend allemaal maar ik kijk er al erg naar uit.”